ANIMAL TECH a Národní výstava hospodářských zvířat se přesouvají do září

     
ANIMAL TECH a Národní výstava hospodářských zvířat se přesouvají do září

Vážení členové a příznivci SMA ČR a nejen zemědělci, Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH a  Národní výstava hospodářských zvířat se uskuteční od 5. do 8. září 2021. O přesunu do zářijového termínu rozhodlo vedení společnosti Veletrhy Brno společně s oborovými svazy s ohledem na aktuální vývoj.

„Věříme, že ve druhé polovině roku dojde ke zvýšení kolektivní imunity v důsledku proočkovanosti a testování a tím k postupnému návratu k normálnímu životu. Očekáváme, že zavedení Covid pasů a chytrých aplikací prokazujících imunitu umožní konání obchodních akcí s účastí většího počtu osob. Změna termínu zvyšuje možnost uspořádání obou akcí,“ sdělil Jiří Kuliš, generální ředitel Veletrhů Brno.

„Pro Národní výstavu hospodářských zvířat a ANIMAL TECH je podstatná i mezinárodní účast vystavovatelů i návštěvníků. Na výstavu hospodářských zvířat přijíždějí odborníci a obchodníci z více než 20 zemí, kam se živá zvířata vyváží. Společně s partnery zvažujeme prezentaci vybraných potravinářských oborů v rámci veletrhu pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH,“ doplňuje Lucie Vymazalová, ředitelka veletrhu ANIMAL TECH.
Veletrh ANIMAL TECH bude rozšířen o možnost prezentace strojů a technologií pro mlékárenství a pro masný průmysl a další nomenklaturu zrušených potravinářských veletrhů s cílem vytvořit možnost pro prezentaci vystavovatelů již v letošním roce.
„ČMSCH, a.s., jako spoluorganizátor Národní výstavy hospodářských zvířat chápe a podporuje kroky zúčastněných chovatelských svazů i společnosti Veletrhy Brno při přesunu termínu na zářijové datum. Věříme, že podmínky začátku podzimu umožní organizaci Mezinárodního veletrhu ANIMAL TECH a NVHZ v rozsahu a kvalitě, na kterou jsou účastníci veletrhu zvyklí,“ dodává k novému termínu výkonný místopředseda představenstva Českomoravské společnosti chovatelů Josef Kučera.
Ztráta osobních kontaktů v době pandemie potvrdila, že veletrhy jsou pro firmy nepostradatelnou obchodní prezentací. Těší nás dosavadní zájem vystavovatelů, návštěvníků a dalších odborných partnerů o veletrh ANIMAL TECH a Národní výstavu hospodářských zvířat.
Autorka: Lucie Vymazalová - ředitelka veletrhů ANIMAL TECH a Národní výstava hospodářských zvířat
Více zde