Auto se srazilo s kombajnem na Opavsku, řidička skončila v nemocnici

     

S vážným zraněním skončila v pondělí v nemocnici řidička osobního auta, které se nedaleko obce Skřipov na Opavsku střetlo na silnici s kombajnem.

Nehoda se stala v zatáčce mezi obcemi Jakubčovice a Skřipov. Podle policie řidička škodovky vlivem špatného způsobu jízdy vjela do protisměru a i přes intenzivní brzdění se střetu nevyhnula.

„Řidička najela levou částí vozidla do protisměru, kde narazila do předního kola protijedoucího kombajnu. Po střetu bylo vozidlo vymrštěno do příkopu,“ uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Na místo byly podle něj vyslány dvě posádky záchranné služby. „Při nehodě došlo ke zranění pětatřicetileté ženy, která cestovala v osobním vozidle. Po střetu s kombajnem zůstala zaklíněná a musela být vyproštěna. Zasahující lékaři u pacientky zjistili poranění v oblasti hlavy, hrudníku, horní končetiny a obou dolních končetin,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Žena byla podle něj v ohrožení života, záchranáři ji proto museli uvést do umělého spánku. „Posádky ošetřily vnější poranění a postiženou připravili k transportu do zdravotnického zařízení. Vrtulník následně ženu přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ dodal Humpl.

Zdroj: novinky.cz