Den Zemědělce v Kámeni

     

Ve dnech 16. a 17. 9. 2015 se uskutečnil Den Zemědělce v Kameni u Pelhřimova. Tuto dvoudenní polní výstavu a předvádění zemědělských strojů pořádá tradičně vydavatelství Profi Press s.r.o. ve spolupráci s VOD Kámen a v koordinaci se SDZT a A.ZeT. Generálním partnerem Dne Zemědělce 2015 byla ČSOB, a. s., výstavu pojistila OK Group, makléřská pojišťovací společnost.

 Letošní ročník navštívilo téměř 10 000 návštěvníků, a to z řad aktivních zemědělců a odborné veřejnosti. K tomu přispělo pěkné počasí, ale hlavně zajímavý odborný program v podobě předvádění traktorů s čelními nakladači a strojů na sklizeň pícnin, následující den pak přehlídka zajímavých traktorových agregací a strojů na zpracování půdy a setí.

Výstavu zahájili předseda Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil, ředitelka odboru výzkumu, vzdělávání a poradenství Ministerstva zemědělství Pavlína Adam, víceprezident Agrární komory ČR Bohumil Belada, předseda krajské rady Zemědělského svazu Vít Šimon, předseda VOD Kámen Josef Houček, manažer sektoru zemědělství ČSOB Petr Kopeček a ředitel vydavatelství Profi Press Martin Sedláček. V odpoledních hodinách výstavu navštívil ministr zemědělství Marian Jurečka.

Návštěvnost podpořila společná propagace výstavy od pořadatele i vystavujících firem, dobré logistické zázemí pro návštěvníky i vystavovatele, dostupnost a umístění výstavy ve středu naší republiky, dostatek parkovacích kapacit i dostatečné zázemí pro občerstvení a stravování.
Na výstavě se větší či menší formou prezentovalo 144 vystavovatelů včetně vydavatelství Profi Press s. r. o.

Prohlédněte si  fotografie a video

Autor: Martin Sedláček