Dotace podpoří projekty přispívající k udržitelnému rozvoji

     

Město Kopřivnice v rámci Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 vyhlašuje nový dotační program. Ten je určený všem organizacím, institucím a občanským iniciativám, či fyzickým osobám, které svými aktivitami chtějí přispět k rozvoji města v souladu s principy udržitelného rozvoje.

Cílem dotačního titulu, pro který byla z rozpočtu města vyčleněna částka třicet tisíc korun, je praktické uplatnění principů udržitelného rozvoje v Kopřivnici prostřednictvím podpory aktivit souvisejících s plněním Zdravotního plánu města a dalších koncepčních materiálů.

„K těm základním patří Strategický plán na období 2007-2022, cyklostrategie Kopřivnice na kolečkách, aktivity vzešlé z diskuzního fóra Zdravého města a další,“ uvedla koordinátorka Zdravé města a místní Agendy 21 Barbora Mužíková.

Účelů, na které mohou být peníze z dotačního titulu použity, je mnoho.

„V zásadě se jedná o všechny aktivity vycházející z principů Zdravého města Kopřivnice. Budou podpořeny nekomerční projekty přispívající ke vzniku či rozvoji veřejně prospěšných aktivit, aktivity z oblasti environmentální výchovy a osvěty, akce pořádané v rámci mezinárodních kampaní jako Den Země, Den bez tabáku, Evropský týden mobility nebo aktivity podporující globální odpovědnost, tedy například propagace Fair Trade a mnoho dalšího,“ vysvětlila Barbora Mužíková.

Žádosti o poskytnutí podpory je možné podávat v období od 1. dubna do 30. října letošního roku nebo do vyčerpání finančních prostředků.

„Je třeba upozornit, že na jeden projekt lze žádat pouze z jednoho dotačního programu Města Kopřivnice. V rámci projektu Zdravého města přispějeme částkou v maximální výši deset tisíc korun na besedy, přednášky, soutěže, výstavy a podobné aktivity,“ uvedla koordinátorka Mužíková s tím, že podpořené projekty by měly přinášet prospěch obyvatelům Kopřivnice a místních částí.

Vyhlášení dotačního titulu není v Kopřivnici žádnou novinkou. Stejnou částkou, tedy třiceti tisíci korunami, bylo v loňském roce podpořeno několik zajímavých akcí. „Za zmínku stojí určitě podpora canisterapie pro děti z mateřských škol, konkrétně projekt Baf a Haf - s pejsky bez obav spolku SmilingDog, stejně jako projekt Zdravíčko organizovaný Základní školou Floriána Bayera, který upozornil na principy etického obchodu, tedy Fair Trade“ vyjmenovala některé z podpořených akcí Barbora Mužíková.

Bližší informace o dotačním programu mohou zájemci získat na webových stránkách města Kopřivnice, Zdravého města nebo u koordinátorky projektu Barbory Mužíkové na e-mailu: barbora.muzikova@koprivnice.cz nebo telefonním čísle: 556 879 671.

Zdroj: iregiony.cz