Jarní festival Prázdnin na venkově

     

Jarní festival Prázdnin na venkově 2015 přináší to nejlepší z jarní nabídky farem, rančů, řemeslných dílen, vinařů, venkovských penzionů a restaurací. Nechte se inspirovat nabídkou více než 70 akcí a prožijte letošní Velikonoce na venkově.

K nejzajímavějším tipům, kde a jak prožít letošní velikonoční svátky s dětmi patří bezesporu Kozí safari na Jáňově dvoře, Javořické bečení na Turistatku Javořice a Pohádkové Velikonoce aneb svěcení jara v Pohádkové kovárně v Selibově. Těm, kdo ocení krásné prostředí a výtečnou gastronomii festival nabízí velikonoční menu v jedinečných venkovských restauracích v Café fara v Klentnici, v Angusfarm Soběsuky, či v Borovanském mlýně. Na své si přijdou i milovníci vína, či obdivovatelé tradičních řemesel. Dveře své dílny otevře návštěvníkům řezbářka Hana Richterová, paní Zatloukalová, která plete a vyrábí ze slámy i řemeslná dílna Řemesla z Moravského krasu, kde si můžete vyzkoušet malování na hedvábí, výrobu mýdla a svíček ze včelího vosku.

8. ročník festivalu probíhá, tak jako v předchozích letech, v celé České republice. Až do 19. 4. můžete vybírat z bohatého programu, který najdete na  www.prazdninynavenkove.cz.

Projekt Svazu venkovské turistiky s názvem Prázdniny na venkově po celý rok představuje nejucelenější turistickou nabídku ubytování a zážitků na našem venkově. Na webu projektu zájemci najdou pod jednou střechou nejen ubytování, ale i řemeslníky, jezdecké stáje, místa, kde se dobře vaří, farmy nabízející prodej ze dvora, ale také celoroční kalendář akcí, která tyto místa pořádají. Jarní a podzimní festivaly se pořádají za účelem podpory venkovské turistiky u nás, symbolicky otevírají a uzavírají hlavní turistickou sezonu. 

Kalendář akcí festivalu najdete na - www.prazdninynavenkove.cz/dokumenty/648/

Autorka: Zdenka Nosková