Kruhy u Vyskytné teď zkoumají záhadologové

     

Jihlavsko – Do Vyskytné nad Jihlavou se začali stahovat záhadologové. V pátek je tam přilákaly dva obrazce v obilí, na které před několika dny upozornil pilot Filip Zejda. Když se ale na kruhy v obilí zeptáte místních, buďto o nich nevědí nebo je nezajímají.

Obrazce mezi Bílým Kamenem a Vyskytnou vydrží nejdéle přes víkend, pole totiž co nevidět posečou kombajny.
„Zrovna jsem na poli u Vyskytné. Obrazce zatím zkoumám, mohu říct jen to, že určitě nebyly vytvořeny lidskou rukou a ani se nejedná o přírodní jev. Ať už se objeví v Anglii nebo v Česku, tyto složité piktogramy v sobě vždy nesou důležité informace pro lidstvo, " uvedla v pátek badatelka Tonička Plíšková.
Na kruhy v obilí upozornil tento týden pilot z Jihlavska Filip Zejda. Ten se s něčím takovým setkal úplně poprvé. „Z letadla se nám naskytl nevšední pohled. Obrazce u Vyskytné jsme vyfotili s Milanem Vilímkem Jihlavským o víkendu po dvou silných bouřkách. Ať už je původ obrazců jakýkoli, určitě jsou naše snímky pro lidi zajímavé a nemá cenu cokoli tutlat," řekl Zejda, který se o fotografie dvou kruhových piktogramů podělil i s ufology.
Co ale na záhadu v poli říkají místní? Anselma Švandová má jeden z obrazců jen pár desítek metrů od domu. „O kruzích v obilí nic nevím. Zatím jste první, kdo se mě na to ptá, a to přitom tady dvakrát denně venčím psa. A že by se tu třeba po nocích dělo něco neobvyklého, to jsme si také nevšimli, byl tu klid," sdělila Švandová.
Zato Bedřich Jabůrek, který nyní pracuje v Bílém Kameni, zvýšený zájem o kruhy v obilí zaznamenal. „Pořád se mě na to tady někdo ptá. Pro lidi je to asi zajímavé, i když bych řekl, že se takhle někdo dobře baví. Mně osobně mi hledání kruhů obilí přijde jako ztráta času, podívat jsem se na ně nebyl. Ze zemské perspektivy toho totiž není moc vidět," přiblížil Bedřich Jabůrek.
Menší z liniových piktogramů se nachází asi dvě stě metrů za Vyskytnou, kousek od silnice směrem na Bílý Kámen. Najdete ho v poli po levé straně. Druhý z obrazců je o něco dále směrem na Bílý Kámen – u lesa po pravé straně.
Na webových stránkách www.kruhy-v-obili.cz se o nich píše toto: „Již dokonalost záběrů shora potvrzuje pravost těchto obrazců, neboť linie tvořící osy piktogramů jdou zčásti nahoře a zčásti vespod obrazce. Umístění obrazců není náhodné -v Anglii u bílých koní – u nás i v blízkosti bílých skal a kamenů."

Zdroj: iregiony.cz