Madeta areál v Prachaticích už prodala, územní plán se bude měnit

     

Prachatice – Stejně jako počasí se v poslední době střídají zaručené informace o výstavbě nového obchodního centra v areálu dnes již bývalé Madety v Prachaticích.

Jednou se stavět má, pak ne a za pár dní už je zase jisté, že se stavět bude. V tuto chvíli jsou oficiálně jisté dvě věci. Celý areál už akciová společnost Madeta prodala, byť je zatím v katastru nemovitostí uvedena stále jako jeho vlastník, nicméně s plombou pro nabyvatele nemovitostí. Tím je v katastru uvedena společnost Rent Group.

Druhou jistotou je, že zastupitelé v pondělí schválili zadání změny územního plánu, která se dotkne také této lokality Prachatic. Celé dotčené území se má změnit v tom smyslu, že původní lehkou průmyslovou výrobu nahradí podle návrhu občanská vybavenost, tedy případně i obchodní centrum a parkovací plochy.

Pokud se týká bližších termínů, ty jsou stále, lidově řečeno, na vodě. Podle starosty Prachatic Martina Malého by ale změna územního plánu měla být platná zhruba po sedmi měsících. Další informace přineseme v zítřejším vydání Prachatického deníku.

Autor: Miroslav Fuchs - Prachatický deník, zdroj: iregiony.cz