Mimořádná podpora na přizpůsobení (II. balíček)

     

Termíny školení v rámci mimořádné podpory na přizpůsobení pro producenty mléka a zemědělce v dalších odvětvích živočišné výroby (II. Balíček). Dovolujeme si Vás informovat, že Ministerstvo zemědělství bude pořádat vzdělávací akce určené pro chovatele dojnic a prasnic, kterým byla na konci roku 2016 schválena žádost o mimořádnou podporu na přizpůsobení a v žádosti se zavázali splnit podmínku absolvovat do 30. 4. 2017 školení organizované Ministerstvem zemědělství o finančních nástrojích a řízení rizik. Žadatel o mimořádnou podporu doručí SZIF do 30. 6. 2017 potvrzení – informaci o splnění závazku.

Program zde.

Termíny Školení o finančních nástrojích a řízení rizik pro chovatele dojnic a prasnic 
V případě, že žadatel požadoval v souladu s NV č. 365/2016 Sb. dotaci jak na prasnice, tak dojnice a zároveň si v Žádosti o mimořádnou podporu na přizpůsobení pro producenty mléka a zemědělce v dalších odvětvích živočišné výroby vybral jako závazek v obou případech „Školení o finančních nástrojích a řízení rizik producentů mléka a vepřového masa“, zúčastní se pouze jednoho školení, přičemž předloží oba obdržené certifikáty, které poslouží jako důkaz o absolvování školení. 
Zdůrazňujeme žadatelům, že pokud se nezúčastní školení a nebudou držiteli certifikátu (certifikátů – v případě nutnosti doložení obou školení), který nedoručí dle §7 Nařízení vlády č. 365/2016 Sb. do 30. 6. 2017 na adresu SZIF, bude s nimi zahájeno správní řízení o vrácení celé obdržené dotace. 

22.12.2016 byla aktualizována Příručka pro žadatele ZDE. V současné době probíhá administrace rozhodnutí o přidělení dotace. Žadatelé se mohou vzdát práva na odvolání pro urychlení platby prostřednictvím formuláře Prohlášení o vzdání se práva na odvolání ZDE. Formulář Prohlášení o vzdání se práva na odvolání odesílají žadatelé, kteří nemají datovou schránku, poštou na příslušné RO.

Veškeré informace k tomuto opatření jsou k dispozici na webových stránkách SZIF ZDE

Zdroj: szif.cz