Ministerstvo zemědělství dotací podpoří odbornou likvidaci těl uhynulých zvířat

     

Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství se rozhodlo ještě více podpořit sektor živočišné výroby, a proto aktivuje i v letošním roce dotační podprogramu 8.B.a. určený k bezpečné a odborné likvidaci těl uhynulých zvířat (kadáverů). Tato podpora, která patří pod dotační program 8. Nákazový fond, jenž je součástí tzv. Zásad, je určena k částečné úhradě nákladů spojených s neškodným odstraňováním kadáverů.

Dotace je tak přímo určena k podpoře živočišné výroby v České republice a konkrétně napomáhá k udržení dosavadní příznivé nákazové situace v českých chovech hospodářských zvířat. Ministerstvo zemědělství se pro tento krok rozhodlo kvůli nutnému posílení klíčového sektoru živočišné výroby, ale i proto, že v konečném důsledku jde také o eliminaci rizik šíření nákaz a nemocí přenosných ze zvířat na člověka.

Žádosti o dotaci je možné podávat obvyklým způsobem, tedy osobně v příslušných Agenturách pro zemědělství a venkov, v termínu do 12. října 2012 (včetně), případně poštou s razítkem pošty nejpozději ve výše uvedeném termínu. Přiznané finanční prostředky budou po schválení žádostí poskytnuty příjemcům dotace převodem na účet nejpozději do 31. prosince 2012.

Autor: Kateřina Böhmová - ředitelka Odboru komunikace MZe, zdroj: eagri.cz