Ministerstvo zemědělství rozdělí v příštím roce mezi neziskové organizace 63, 5 milionů korun

     

Tisková zpráva – Do 30. září můžou nestátní neziskové organizace podat žádost o dotaci na rok 2013. Ministerstvo zemědělství pro ně přichystalo 63,5 milionů korun. Nově budou moci podávat žádosti i neziskové organizace, které se zaměřují na rozvoj jezdeckého sportu, péče o koně a hipoterapii.

Zájemci o dotace pro nestátní neziskové organizace můžou začít podávat žádosti na Ministerstvo zemědělství. Na svých internetových stránkách Ministerstvo zveřejnilo zásady pro poskytování dotací a také dokumenty o tom, jakých oblastí se týkají. Nově Ministerstvo vypsalo dotační program Podpora rozvoje jezdeckého sportu, péče o koně a hipoterapie.

„Dotace Ministerstva zemědělství pomůžou neziskovým organizacím, které se zabývají prospěšnou činností, jako je například hipoterapie a podpora jezdeckého a dostihového sportu,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

O příspěvek můžou, stejně jako v předešlých letech, žádat organizacepůsobící v oborech spadajících pod působnost Ministerstva zemědělství, které se věnují péči o zdraví a pomoci postiženým, například na turistické stezky pro vozíčkáře. Peníze z Ministerstva zemědělství půjdou i na ochranu životního prostředí, na vzdělávání, podporu venkova, spoluúčast na programech financovaných z fondů EU a dalších zahraničních programů, péči o ohrožené a problémové skupiny obyvatel, zájmovou činnost, propagaci bioproduků a regionálních produktů.

Příjem žádostí končí 30. září roku 2012. Protokol o výčtu předložených a vyhodnocených projektů bude zveřejněn na webové stránce Ministerstva zemědělství nejpozději do konce roku 2012. Rozhodnutí o poskytnutí dotace budou vydána nejpozději do konce února 2013.

Veškeré informace včetně formulářů pro žádosti najdou zájemci na internetových stránkách Ministerstva zemědělství na http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/narodni-dotace/dotace-nestatnim-neziskovym-organizacim.

Autor: Kateřina Böhmová - ředitelka Odboru komunikace MZe, zdroj: eagri.cz