Plzeň podporuje projekt Zdravá svačina

     

Město Plzeň podporuje sociálně znevýhodněné a handicapované občany různými dotačními programy a aktivitami, jednou z nich je podpora sociálního podniku Café Restaurant Kačaba.

Ten od května 2016 dodává občerstvení při jednáních Rady města Plzně. Projekt Zdravá svačina pomáhá udržet a dále rozšířit nabídku pracovních míst i aktivně zapojit pracovníky „Kačaby“ do výroby kaloricky vyvážené a cenově dostupné svačiny. Nabídku sociálního podniku Kačaba aktuálně využívá několik útvarů Magistrátu města Plzně, například odbor sociálních služeb nebo kancelář primátora. Do budoucna město plánuje rozšíření této spolupráce.
Zdravá svačina je projekt nad rámec běžné činnosti kavárny a restaurace Kačaba, která v Plzni funguje od roku 2005. Nabízí například školám cenově dostupné a zdravé občerstvení. Vytváří i další potřebné příjmy pro fungování sociálního podniku, pomáhá rozšiřovat nabídku pracovních míst s takzvaným rehabilitačním programem. Na přípravě zdravých svačin se aktivně podílejí sami pracovníci, jichž v současné době Kačaba zaměstnává kolem třiceti.
Magistrát města Plzně dlouhodobě usiluje o podporu zdravotně znevýhodněných občanů při jejich zapojování do běžného pracovního života, kdy si zvyšují své pracovní a sociální dovednosti, čímž posilují svoji šanci na získání a udržení si pracovního místa na otevřeném trhu práce. Využití projektu Zdravá svačina je tak další možností podpory handicapovaných občanů městem Plzeň.

Zdroj: iregiony.cz