Podzimní festival ŽIVO 2015

     

Národní festival venkovské turistiky a regionálních produktů začíná už tento víkend. Vyberte si z více než 70 akcí, které se konají na celém území ČR. Podrobněji zde.

O tom, že i na podzim bývá na venkově pěkně, vás přesvědčí více jak 70 akcí festivalu ŽIVO, který se koná na celém území České republiky od 16. října do 15. listopadu 2015.

Festival ŽIVO je pokračováním tradičních jarních a podzimních festivalů Prázdniny na venkově, které od roku 2011 pravidelně pořádá Svaz venkovské turistiky. Letos festival dostal nové jméno, kabát i spolupořadatele, kterým se stala Asociace regionálních produktů.

Pro celou rodinu jsou připraveny zážitky a akce, jejichž společným jmenovatelem je venkovská turistika a regionální produkty. Konkrétně se můžete těšit na ochutnávky místních specialit, ukázky tradičních řemesel, výlovy rybníků, vyjížďky na koni, pobyty na statku i farmářské trhy.

První víkend festivalu nabídne tyto akce:

Střední Čechy – Dýňová akademii na statku Svojetice, podzimní prohlídky Muzea klasického knihařství v Rajmanově dílně a Svatomartinské hodování v Tyrolské hospůdce Adventure Golfu v Bezděkově

Český ráj – Svatomartinská husu v Rodinném penzionu Světlá a zvěřinové hody na farmě Ptýrov

Vysočina – V. ročník přespolního běhu Memoriál Cyrila Musila na turistické chatě Studnice

Jižní Čechy – Dny otevřených dveří v Tkalcovně Kubák ve Strmilově nebo 5. ročník Jitrnicobraní na Borovanském mlýně.

Českolipsko a Jizerské hory – Den stromů v ekocentru Oldřichov v Hájích

Plzeňsko a Český les – Farmářova sobota v Zámeckém statku Újezd nad Mží, Podzimní víkendy s koňmi na Ranči v údolí a Babí léto na Pohádkovém statku

Jižní Morava – Blatnické kraslice – dny otevřených dveří v dílně Marie Čihákové, zážitkové exkurze ve výrobně čajů Sonnentor, vyjížďky na koních vinicemi na Jáňově dvoře nebo Paprika a chilli víkend v Café Fara v Klentnici

Šumava – Výstava v Pohádkové chalupě Mlázovy

Krkonoše a Podkrkonoší – Víkendové vepřové hody v Hotelu pod Zvičinou

Střední Morava a Jeseníky – Dny otevřených dveří v dílně paní Zatloukalové (ozdoby ze slámy, kraslice a dekorace)

Západočeské lázně – Výlety na koních do krásné přírody Krušných hor z Rodinné farmy Karilo

Úplný přehled připravovaných akcí najdete na portálu Svazu venkovské turistiky www.prazdninynavenkove.cz, který soustřeďuje pestrou nabídku 600 venkovských ubytovatelů, farmářů, řemeslníků, provozovatelů restaurací a stájí.

Autorka: Zdena Nosková