Policisté objevili padělky za více než pět milionů korun

     

Lísková - Pět desítek domažlických policistů spolu se státními zástupci, hasiči a inspektory České obchodní inspekce kontrolovali tržnici v Lískové na Domažlicku. Poprvé mohli se souhlasem soudu otevřít a zkontrolovat i zamčené objekty. To byla vždy nejsilnější zbraň prodejců padělků.

Obchodníci stačili pozamykat své stánky a policisté byli bezmocní.
„Kriminalisté provedli domovní prohlídky a zkontrolovali i další prostory a pozemky, které náleží k tržnici. Využili různé technické prostředky, jimiž bylo odstraněno zabezpečení uzamčených skříní a prodejních stánků. Vše bylo provedeno na základě příkazu Okresního soudu v Domažlicích,“ uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.
Při prohlídkách byly nalezeny padělky v celkové hodnotě 5,5 milionu korun. „Policisté objevili přes čtyři sta padělků zboží různých značek. Jednalo se o oděvy, opasky, kabelky, hodinky a boty. Objeveno bylo i 10 tisíc kusů nelegálních kopií CD a DVD různých hudebních a filmových žánrů. Část padělků byla uložena v úkrytech mimo prostor prodejních stánků,“ pokračuje Brožová s tím, že kromě padělků policisté zajistili 143 balení neoznačené zábavní pyrotechniky.
Do prohlídek byli zapojeni i služební psi - specialisté na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Současně s kontrolou v tržnici proběhla také bezpečnostní akce, při které dopravní policisté zjistili celkem dvanáct přestupků. Z toho jedenáct jich vyřešili přímo na místě uložením blokových pokut v celkové částce 5 tisíc 400 korun, jeden přestupek byl pak oznámen správnímu orgánu k dalšímu projednání.
Autor: Helena Bauerová - Domažlický deník, zdroj: iregiony.cz