Polní den v Žákavě na Plzeňsku

     

Další akcí, kterou Společnost mladých agrárníků České republiky v rámci projektu Propagace venkova a příkladů dobrých projektů mladých zemědělců a mládeže 2 navštívila, byl polní den v Žákavě u Nezvěstic na Plzeňsku. Akci pořádali firmy Primagra, a. s. OSEVA, a. s. ve spolupráci s ALIMEX NEZVĚSTICE a. s. a ARBO, spol. s r. o.

Téměř 900 lidí se ve středu 15. června za deštivého dne sešli, aby se podívali na ukázku rozvoje zemědělské mechanizace v oblasti rostlinné i živočišné výroby, účastnili se komentované prohlídky demonstračních pokusných políček s pšenicí ozimou a jarní. Do programu polního dne byla z živočišné oblasti zařazena přehlídka holštýnského skotu firmy ALIMEX NEZVĚSTICE a. s.a vyhlášena nejkrásnější plemenice.

V rámci doprovodného programu byla ukázka jízdy na koni v dámském sedle, činnost malých hasičů, prohlídka blízké bioplynové stanice či ochutnávka potravin oceněných jako regionální produkt. Celý den se účastníci od nejmenších i po ty starší zastavovali u našeho stánku, aby ochutnali velmi oblíbenou marmeládu z rajčat a jablek, pohovořili o stavu zemědělství u nás i v zahraničí a protrénovali si své znalosti ze zemědělského rezortu.

Jak to tam vypadalo se můžete podívat zde.