Požár trávy způsobil škodu 350 tisíc korun

     

Pardubicko - K požáru trávy vyjížděli v úterý 20. března v 11.04 hodin profesionální hasiči z Holic a dobrovolní hasiči z Dolní Rovně. Hasiči po příjezdu zjistili, že se jedná o požár trávy na třech pozemcích. Hasiči k likvidaci plamenů použili vysokotlaký proud vody a dva proudy „C“. Požár byl zlikvidován v 11.42 hodin.

K dalšímu požáru trávy vyjížděli hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Nasavrk, Trhové Kamenice a Slatiňan v 11.23 hodin. Hasičské vozy směřovaly do místní části Nasavrk - Ochozu, kde hořel suchý porost o rozměrech přibližně 100 x 200 m. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 11.40 hodin a zcela byl zlikvidován v 12.22 hodin. Plameny spálily nejen suchou trávu, ale také telefonní sloup. Velitel zásahu nechal přes operační středisko vyrozumět majitele o poškození sloupu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.

V 12.38 hodin vyjíždělo šest hasičských jednotek (profesionální jednotka hasičů z Přelouče, dobrovolné jednotky ze Zdechovic, Řečan nad Labem, Přelouče, Břehů a jednotka hasičů Elektrárny Chvaletice) k požáru porostu o rozměrech přibližně 350x 75 m do Lhoty u Přelouče. Požár se ale stačil rozšířit na pozemek se starší hospodářskou usedlostí. V ní byly uskladněny zemědělské stroje, starší vozidla, ale i dřevo. Na pozemku byly také dvě maringotky. To vše poškodily plameny. Hasiči provedli průzkum a uvnitř se naštěstí nikdo nenacházel. Požár byl lokalizován v 13.48 hodin. Hasiči postupně museli pomocí rozbrušovacích pil rozebrat ohořelé konstrukce. Škoda byla předběžně vyčíslena na 350 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 4,65 milionů korun.

Autor:Vendula Horáková, zdroj:iregiony.cz