Prázdniny na venkově - Jarní festival začíná už o víkendu

     

Na více než čtyřiceti místech po celé České republice se ve dnech 23. 3. až 1. 4. 2013 uskuteční Jarní festival Prázdniny na venkově 2013, který bude slavnostně zahájen 23. 3. 2013 v 10.00 hodin na Borovanském mlýně v Jižních Čechách.

Pro návštěvníky všech věkových skupin je připravený bohatý program inspirovaný nejkrásnějšími jarními svátky – Velikonocemi. Svoji zručnost si bude možné ověřit při pletení pomlázek a zdobení kraslic i v soutěži o nejlepší velikonoční hlavičku. O tom, že je možné spojit krásné a užitečné Vás přesvědčí řemeslné výrobky na tradičním trhu. Praktická ukázka dojení a výroby sýra pak může leckoho vést k pokusům o výrobu sýru vlastního. A jarní mláďata při prohlídce farmy učarují všem. K tanci i poslechu bude v Borovanském mlýně po celý den hrát jihočeské Šlapeto.

V rámci Jarního festivalu Prázdnin na venkově 2013 je možné dále navštívit například Žabí festival v Jizerských horách nebo přivítat Velikonoce na Pohádkovém statku na Plzeňsku. Gurmáni jistě ocení tradiční hovězí hody na AngusFarm v Soběsukách, kde se uskutečnil jeden workshopů pořádaných v rámci projektu Prázdniny na venkově, takže hovězí z místního chovu můžeme směle doporučit. Na východě Moravy jsou huculští koníci připraveni se s návštěvníky vydat Valašskými chodníčky, na Moravě jižní bude velký Velikonoční jarmark na Pštrosí farmě a nikoho nezklame Jarní vinařská stezka. Javořické bečení nebo Oddechové Velikonoce se saunováním a koupacím sudem nabízí Vysočina a slavnostní pečení domácího chleba pak Střední Čechy.

Jarní festival Prázdnin na venkově je v pořadí již čtvrtým festivalem pořádaným v rámci projektu Prázdniny na venkově. Tento projekt dokázal ve velmi krátké době soustředit a propagovat na svém webu více než pestrou paletu 530 venkovských subjektů poskytujících ubytovací a další služby. Navštivte i Vy některé z míst Jarního festivalu Prázdnin na venkově 2013. Věříme, že objevíte toho svého ubytovatele, farmáře, či řemeslníka a pomůžete tak zvýšit šance venkovských podnikatelů obstát i v podmínkách, které nejsou lehké. Více na www.prazdninynavenkove.cz

Partneři projektu:

Asociace kempů

Asociace regionální značek

Cyklisté vítáni

Czechtourism

Kam s dětmi

Kudy z nudy

Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, o.s.

Sdružení lidových řemeslníků a výrobců

Společnost mladých agrárníků České republiky

Autoři:Dana Posádková, Zdenka Nosková