Proběhl 8. ročník přátelského turnaje v malé kopané AGRICUP 2016

     

V Sebranicích u Litomyšle jsme se v pátek 17. června sešli v hojném počtu, abychom si zahráli vlastní mezinárodní „zemědělské EURO“. Již 8. ročník fotbalového turnaje nevládních organizací byl doprovázen neustále se měnícím počasím, ale ani to neodradilo borce z 10 týmů, aby si zakopali, podiskutovali a prostě se pobavili nejen nad malou kopanou, ale i nad opékaném prasátkem.

Díky sponzorům, kterými byl MIKROP Čebín a. s., Agra pojišťovna, Agro Družstvo Sebranice, Agropodnik Košetice, a. s., Zemědělské Družstvo Dolní Újezd, Združenie mladých farmárov na Slovensku (ASYF), členům SMA ČR Monice Komárkové, Lucii Melišové, Františku Němci, Davidu Smetanovi a Filipu Tměji, se podařilo připravit krásné ceny pro hráče a také občerstvení. Na organizaci turnaje se velkou mírou podílel i předseda Agro Družstav Sebranice Ing. Jindřich Jílek.

V předvečer AGRICUPu se na jednání Prezidia SMA ČR rozlosovalo deset týmů do dvou skupin a byl vypracován systém hry. Ve skupině A byly týmy: Společnost mladých agrárníků České republiky, Agro Družstvo Sebranice, MIKROP Čebín, SCHMALLENBERG a Agropodnik Košetice. Druhou skupinu B tvořila družstva: ASYF, ZD Dolní Újezd, místní výběr Sebranic, Agra pojišťovna a Sdružení mladých manažerů Zemědělského svazu ČR. V rámci skupiny hrály týmy mezi sebou dvakrát osm minut a na základě získaných bodů se určilo pořadí ve skupině.

Vítězství ve skupině A získalo Agro Družstvo Sebranice s 12 body, poté následoval Agropodnik Košetice s 9 body, tým SCHMALLENBERG se 4 body, MIKROP Čebín také se 4 body (o pořadí rozhodlo celkové scóre) a SMA ČR. Ve skupině B se na prvním místě umístnil místní výběr Sebranic s 10 body, Sdružení mladých manažerů Zemědělského svazu ČR ze 7 body, Agra pojišťovna s 6 body, ZD Dolní Újezd s 5 body a ASYF.

Poté se o umístnění v turnaji hrálo systémem první ze skupina A s prvním ze skupiny B apod. Vzájemné souboje rozhodly o tomto konečném pořadí: na prvním místě a pohár získal místní výběr Sebranic, druzí se umístnili také domácí – Agro Družstvo Sebranice, třetí místo obsadili mladí manažeři Zemědělského svazu ČR. Další v pořadí byly týmy Agropodniku Košetice, Agra pojišťovny, SCHMALLENBERG, Zemědělského Družstva Dolní Újezd, MIKROPu ČEBÍN, Združenie mladých farmárov ze Slovenska a SMA ČR.

Nejlepšími střelci se se shodným počtem bodů stali Tomáš Kalánek Agro Družstva Sebranice, Karel Prášil z Agra pojišťovny, Jan Gecl z týmu SCHMALLENBERG a Pavel Kalánek z místního výběru Sebranic.

Skvělý výkon podali i naši dva rozhodčí Aleš Mach a Jaroslav Urban, kteří bedlivě sledovali hru a vedli ji k férovému výsledku. Všem sponzorům a hlavně i hráčům děkujeme a budeme se těšit na další ročník turnaje v příštím roce.

K nasátí atmosféry navštivte naši fotogalerii