Rybníky

     

Cílem programu 129 130 – „Podpora obnovy, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavby vodních nádrží“ je posílit protipovodňovou funkci rybníků a zvýšit jejich bezpečnost. Doba trvání programu 129 130 podle schválené dokumentace je po dobu 2007–2013.

Administrace programu se řídí Závaznými pravidly poskytování finančních prostředků v oblasti vod a způsobu kontroly jejich užití [podle § 102 odst. 3 zákona č. 254/ 2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů] upravují podmínky pro poskytování finančních prostředků (dále jen „podpora“), která jsou každoročně přílohou zákona o státním rozpočtu pro příslušný kalendářní rok.

Podle podmínek Závazných pravidel žadatelem o podporu z programu 129 130 může být pouze právnická či fyzická osoba zapsaná v evidenci zemědělského podnikatele, nebo organizační jednotka ČRS nebo MRS, které provozují chov a lov ryb minimálně na 20 ha vodních ploch, včetně předmětu podpory.

Formuláře a další podrobnosti jsou uvedeny v Závazných pravidlech (viz příloha). Pro vyplnění formuláře S09 je nezbytné stažení aplikace „Program pro otevreni Dotacniho titulu.exe“, který je k dispozici na stránkách provozovatele EDSSMVS.

Více na webu.

Zdroj: eagri.cz