Semináře o nitrátové směrnici

     

Semináře slouží k zajištění správné interpretace nitrátové směrnice, seznámení se změnami a novinkami ve znění nitrátové směrnice pro ČR jako jednoho z požadavků cross compliance; k seznámení s nařízením vlády o stanovení zranitelných oblastí a akčním programem – nař.vl. č. 262/2012 Sb., o stanovení zranitelných oblastí a akčním programu, a jeho novelizací dle nařízení vlády č. 117/2014 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 262/2012 Sb., o stanovení zranitelných oblastí a akčním programu, ve znění pozdějších předpisů, a nařízení vlády č. 479/2009 Sb., o stanovení důsledků porušení podmíněnosti poskytování některých podpor, ve znění pozdějších předpisů.

Dále bude připravena informace o aktualizaci podmínek vyplývající z implementace kontroly podmíněnosti ve vazbě na změnu nového implementačního předpisu s účinností od 1. 1. 2015. Poskytnuty budou aktuální informace o přípravě a vyjednávání aktuálních podmínek PRV na období 2014 – 2020 zejména s ohledem na problematiku dusičnanů, nitrátové směrnice a agroenvironmentálně klimatického opatření.

Přehled 40 seminářů pro zemědělskou veřejnost k tématu „Informační podpora pro zemědělce v rámci implementace směrnice Rady 91/676/EHS (nitrátová směrnice) v České republice je k dispozici zde.

Zdroj: agroporadenstvi.cz