Svatomartinské hody zavedou do brněnského podzemí

     

Brno - Ve dnech 11. - 17.listopadu 2013 ožije Brno již čtvrtým ročníkem Svatomartinských hodů. V rámci speciální gurmánské přehlídky se návštěvníkům představí svatomartinské víno a také tradiční svatomartinské pokrmy.

Akce bude letos probíhat nejen v brněnských restauracích, na náměstí Svobody a v Městském divadle, ale dějištěm hodů se stanou nově i unikátní prostory brněnského podzemí.
Už nyní se milovníci dobrého a vína mohou těšit na svatomartinské speciality a gastronomická překvapení od nejlepších brněnských šéfkuchařů.
Každoroční oslavu mladého vína a svatomartinské husy v Brně zahájí 11.listopadu slavnostní žehnání svatomartinskému vínu v Katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově, odkud se i letos vydá průvod v čele se sv. Martinem přes město na náměstí Svobody.
Úderem 11.hodiny zde otevřením první lahve mladého svatomartinského vína a přípitkem odstartuje i Košt svatomartinského vína.
K hlavním novinkám letošního ročníku patří rozšíření míst, kde si obyvatelé i návštěvníci Brna mohou v průběhu týdne hodovou atmosféru užít.
„Gurmáni tak budou mít v průběhu akce příležitost setkat se se Svatomartinskými hody i na nových, originálních místech", uvádí Tomáš Vican za Brněnské hody, o.s. a dodává: „a protože víno patří do sklepa, rozhodli jsme se ve spolupráci s Turistickým informačním centrem využít atraktivních prostor brněnského podzemí, kam jsme v letošním roce přesunuli část programu a hlavně ochutnávku svatomartinských vín."
V části podzemních chodeb a sklepů, kam se veřejnost běžně nedostane, tak budou ve dnech 12. – 16.listopadu 2013 probíhat speciální komentované prohlídky s degustací svatomartinských vín a doprovodným programem.
Stejně jako v loňském roce mohou hosté zažít pravou hodovou atmosféru i v Městském divadle Brno a ve dvou desítkách restaurací, ve kterých budou podávána speciální svatomartinská menu.
Místa v restauracích i jednotlivá menu bude možné si zamluvit od začátku listopadu prostřednictvím rezervačního systému na www.svatomartinskehody.cz 
Autor: Michaela Suchá - regionální zprávy iRegiony Impuls, zdroj: iregiony.cz