Svatomartinský Mikulov

     

Mikulov - Mikulov přivítá nová vína Svatomartinskými slavnostmi. Dny husích specialit, mladých a Svatomartinských vín, jarmarku, divadla, zpřístupněných památek si budete moci vychutnat od 8. do 17.listopadu 2013.

Program začíná v pátek 8.11. v Městské knihovně Svatomartinskou dílnou pro děti i dospělé, na níž můžete vyzkoušet tradiční draní peří či psaní husím brkem. Večer hostuje v mikulovském kině komediální divadelní představení Mafie a city.
Sobotu 9.11. na Náměstí otevírá svatomartinský jarmark s dobovým programem, jaký býval na trzích skutečně kdysi k vidění. Přijede pouliční komediantský spolek, v programu se během slavností objeví i několik pohádek a fakírské představeníčko.
skupina muzikantů s historickými nástroji a taneční vystoupení přiblíží dobu starodávných krčem a veselic. Dietrichsteinská hrobka se v odpoledních hodinách stane dějištěm setkání Evropského řádu rytířů vína a v podvečer zde zazní podzimní koncert sboru Virtuosi di Mikulov se smíšeným sborem Kantiléna z Brna.
Také v neděli 10.11 bude Náměstí patřit Svatomartinskému jarmarku a vystoupení CK Polního kabaretu, se kterým se vrátíte do časů první republiky.
V pondělí 11.listopadu, přesně v jedenáct hodin a jedenáct minut, si na Náměstí připijete se starostou města a přivítáme nový ročník Svatomartinských vín. V 16 hodin slavnostně přijede do města svatý Martin a sváteční odpoledne pokračuje Svatomartinským zpíváním s cimbálovou muzikou Kasanica.
Svěcení vín ročníku 2013 je připraveno na pátek 15.listopadu v zámeckém Gajdošově sále.
Svatomartinský jarmark spojený s divadelním představením pokračuje i následující sobotu 16.listopadu a zejména děti přivítají pouliční loutkové divadlo s tancem na chůdách, které předvede divadelní společnost Kvelb.
Kompletní program Svatomartinského Mikulova s přehledem termínů a časů jednotlivých akcí naleznete v kulturním kalendáři na: www.mikulov.cz
Autor: Michaela Suchá - regionální zprávy iRegiony Impuls, zdroj: iregiony.cz