SZIF upozorňuje na konec termínu pro doložení dokladů na některá opatření v rámci Jednotné žádosti

     

Platební agentura Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) připomíná žadatelům, že 31. leden 2017 je posledním termínem pro dodání potřebných dokladů u některých opatření v rámci Jednotné žádosti 2016. Jejich doložení je nutné u Podpory na produkci brambor určených pro výrobu škrobu, Podpory na produkci ovocných druhů s vysokou pracností, Podpory na produkci ovocných druhů s velmi vysokou pracností a v rámci Ekologického zemědělství u dotace na intenzivní sady a ostatní sady.

SZIF si dovoluje upozornit žadatele, kteří si v roce 2016 požádali o následující opatření, že dnem 31. ledna 2017 končí termín pro dodání některých dokladů. Žadatelé o Podporu na produkci brambor určených pro výrobu škrobu doloží účetní doklady za sadbu, uznávací listy a potvrzení výrobce o skutečně nakoupeném množství škrobu.

Žadatelé o:

 Podporu na produkci ovocných druhů s vysokou pracností,

 Podporu na produkci ovocných druhů s velmi vysokou pracností,

 Ekologické zemědělství na intenzivní sady a ostatní sady

doloží doklady na prokázání minimální úrovně vlastní produkce, tedy účetní a daňové doklady, případně doklady za využití produkce při dalším zpracování, včetně výrobních kalkulací a v případě ekologických zemědělců i záznamy o rostlinné produkci k příslušným dílům půdních bloků.

SZIF upozorňuje všechny žadatele o podporu na produkci ovocných druhů s vysokou pracností, podporu na produkci ovocných druhů s velmi vysokou pracností a dotaci v rámci opatření Ekologické zemědělství na kulturu sad, že i v případě podání ohlášení vyšší moci z důvodu mrazů jsou tito žadatelé povinni doložit vyplněný formulář včetně dokladů o skutečně dosažené produkci, a to i tehdy, je-li nulová. V tom případě žadatel vyplní do formuláře nulové hodnoty. Formulář, který je k dispozici na www.szif.cz - v sekci Jednotná žádost – Ke stažení – Prokázání produkce ovocných druhů, žadatel doručí příslušnému Oddělení příjmu žádostí a LPIS. Informujeme, že 31. leden je konečný termín a k dokladům doloženým po stanoveném termínu nebude SZIF přihlížet. V případě dotazů se žadatelé mohou obrátit na infolinku SZIF prostřednictvím tel. čísla: 222 871 871 nebo e-mailu: info@szif.cz.

Autorka: Vladimíra Nováková - tisková mluvčí SZIF, zdroj: szif.cz