Teplá u Mariánských Lázní ožila, vylíhla se čtyři čápata

     

Teplá - Velká událost v malém městě u Mariánských Lázní na Chebsku. Tak by se dalo charakterizovat vylíhnutí čtyř mláďat čápů bílých, které Tepelští velice rádi pozorují.

„První mládě se vyklubalo 6. května," uvedla starostka Teplé Jana Čížková. „Ve středu 9. května už byla vylíhnuta všechna čápata. Dle výpočtů jsem očekávala narození mláďat mezi 7. a 9. květnem, takže jsem se skoro trefila. Od té doby, co se všechna čápata vylíhla a já dala tuto informaci na oficiální webové stránky města, zaznamenáváme nebývalou návštěvnost našich stránek. Dříve jsme měli tak čtyři desítky návštěvníků denně. Nyní je návštěvnost až 800 lidí," dodala.

Na 10. června je přichystán koncert a setkání v parku pod komínem, na kterém se čápi nacházejí. Při této příležitosti se od 13 hodin budou čápi kroužkovat a budou pokřtěni.

Starostka obce, která se postarala o přímý přenos z čapího hnízda pomocí webové kamery, také přichystala pro veřejnost soutěž. Všichni, kdo zpozorují čápata na webové kameře a udělají snímek obrazovky, budou odměněni cenou starostky. „Odměním také nejlepší výtvarná a řemeslná díla na téma čápi, která budou doručena do 31. května na městský úřad," upřesnila Čížková.

„Každý rok čekáme přílet čápů bílých," uvedl Michal Novák. „Díky webové kameře tak máme výborný přehled, co se v čapím hnízdě děje. Naše malá dcerka nám vždycky hlásí, co se stalo nového. Je to velice milé. Jsou to takoví 'naši' on-line mazlíčci," dodal.
Autor: Martin Rejsek, zdroj: iregiony.cz