V.ročník krajské výstavy psů Zemská koruna

     

Lanškroun - Občanské sdružení kynologická organizace Lanškroun KJ pořádá již V.ročník krajské výstavy psů Zemská koruna, která probíhá současně se speciální výstavou teriérů. Výstava se uskuteční již tradičně v hale B.Modrého v Lanškrouně, v neděli 10.června 2012 od 9 hodin.

Výstava je přístupná všem psům a fenám plemen uznávaných FCI a národních plemen, kteří dosáhli v den výstavy stáří požadované pro zařazení do určité třídy a mají průkaz původu vydaný z některých plemenných knih.

Tato akce se rok od roku těší většímu zájmu, což dokazují počty přihlášených psů a stále vyšší návštěvnost široké veřejnosti.

Pro tento rok je již přihlášeno cca 130 různých plemen psů. Je vypsáno 14 soutěží, kde jistě za zmínku stojí soutěž Dítě a pes, kterého se účastní děti do 9 let, dále Mladý vystavovatel, Nejlepší pár psů a další. Ve zmiňovaných soutěžích si děti nejen budují své vystavovatelské návyky, ale také si upevňují vztah se svými psy.

„Na této výstavě se scházejí chovatelé pejsků nejen z celé naší republiky, ale i ze Slovenska a Polska. Vzhledem k počtu vystavovaných plemen je výstava prestižní a zajímavá nejen pro vystavovatele, ale také pro návštěvníky z široké veřejnosti. Právě zde mohou nalézt typ na svého nového domácího miláčka", upřesňuje Petr Kotěra.
Autor: Michaela Suchá, zdroj: iregiony.cz