Zahájení 1. kola příjmu žádostí v rámci programů Investiční a Provozní úvěry

     

PGRLF, a.s. vyhlašuje zahájení prvního kola příjmu žádostí v rámci nově otevřených programů Investiční a Provozní úvěry, a to ke dni 4. 4. 2016. Příjem žádostí bude ukončen ke dni 31. 12. 2016.

V oblasti poskytování národních podpor bude politika Ministerstva zemědělství i nadále naplňována také prostřednictvím programů Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu, a.s. (dále také „PGRLF“). Programy podpor jsou připravovány v úzké koordinaci s Ministerstvem zemědělství a ostatními zainteresovanými subjekty s cílem zvýšit konkurenceschopnost českého zemědělství, lesnictví, potravinářství, přispět k rozvoji venkova, podpořit zaměstnanost ve venkovských oblastech a v neposlední řadě zabezpečit potravinovou soběstačnost České republiky.
S ohledem na dosažení uvedených cílů jsou voleny takové nástroje, respektive formy podpor, které budou pro každou z jednotlivých oblastí nejvhodnější a nejefektivněji povedou k naplnění deklarovaných cílů.
V současné době zahrnuje nabídka podpůrných programů PGRLF třináct programů určených pro zemědělské prvovýrobce, zpracovatele zemědělské produkce a podnikatele v oblasti zpracování dřeva a lesního hospodářství. Vedle primárních podpor ve formě subvence částí úroků z komerčních úvěrů je dnes poskytována přímá podpora pojištění či nákupu zemědělské půdy, podpora ve formě úvěrů poskytnutých PGRLF a podpora ve formě zajištění úvěrů.
Další významnou roli PGRLF plní prostřednictvím podpor pojištění hospodářských zvířat a plodin, pojištění produkce školek s produkcí sadebního materiálu lesních dřevin a pojištění lesních porostů.

Podat žádost je možné prostřednictvím místně příslušného pracoviště SZIF, přímo na PGRLF, a.s. nebo s využitím elektronického podání.
Pokyny k programům stejně jako formuláře ke stažení jsou k dispozici na internetových stránkách www.pgrlf.cz.

Autorka: Dana Veselá, zdroj: pgrlf.cz