Akce "Ukliďme Česko" v Brně - hlavní úklidový den je 7.4.2018

     

Hledají se dobrovolníci. Zn.: Na úklid Brna. 

Pet lahve, papíry i suť. Při tradiční akci Ukliďme Česko vyčistí dobrovolníci od odpadu také desítky míst v Brně. Hlavní úklidový den je letos sedmého dubna. Hledat místa, která se budou uklízet, i navrhovat vlastní mohou zájemci na stránkách uklidmecesko.cz už teď.

Podle jedné z organizátorek, Kateřiny Landové, jsou dva způsoby, jak se mohou lidé zúčastnit. „Buď se jako dobrovolníci připojí k jedné z už existujících akcí, jejichž seznam najdou na webu, nebo zorganizují úklid vlastní,“ uvedla Landová.

Nahlásit svá vlastní místa k úklidu, na která chtějí lákat dobrovolníky, mohou lidé až do sedmého dubna. „Čím dříve to však udělají, tím více dobrovolníků se o nich dozví,“ upozornila Landová.
K akci se pravidelně připojují školy, soukromé firmy a také brněnský magistrát. „Stejně jako loni uklidíme okolí Červeného kopce. Minulý rok jsme tam našli i několik černých skládek, tak to snad letos bude lepší a dobrovolníci nebudou muset stěhovat těžké kovy a pneumatiky,“ uvedla Kateřina Pavlíková z Oddělení strategického plánování brněnského magistrátu.

Už počtvrté se chystá vyrazit uklízet i studentka Martina Zábrdová. „Poprvé jsem na akci byla ještě na gymnáziu. Měli jsme to tehdy povinné, mně se to ale líbilo, tak jsem se rozhodla další rok vyrazit znovu. Místa se snažím střídat, každý rok tak uklízím v jiné městské části,“ řekla.

Autor: Viktorie Pokorná, zdroj: brnensky.denik.cz

Více o akci na http://www.uklidmecesko.cz/