Hodinové manželky nahoře bez neuklízí ani nevenčí psa

     

Královéhradecko – Někteří lidé neradi ve svém bytě či domě uklízejí. Jiní se v tom naopak vyžívají. A pokud se vášeň spojí ještě s výdělkem, pak jsou všechny strany spokojené. Jednou z nich je také Andrea Patková, šéfka hodinových manželek, které působí především na Trutnovsku a Hradecku.

Podle názvů by si někteří mohli myslet, že jde o erotickou službu, ale hodinové manželky se živí úklidem a pomáhají lidem, kteří na vše nestačí.

Jaké služby svým klientům nabízíte?
Naší prioritou je odlehčit manželkám v domácnosti. Nabízíme tedy veškeré domácí práce od praní, žehlení, vysávání přes mytí oken až ke generálnímu úklidu. V nabídce máme i venčení psů, ale momentálně ji lidé moc nevyžadují. Což chápu, protože procházka se psem je spíše relaxace. Problémem není ani čištění čalounění v automobilech. Někteří klienti nám také svěří prádlo a my je vypereme a vyžehlíme u nás. Někdo si nás objednává jednou týdně, někdo nárazově.

Můžete říct, kteří lidé vás využívají?
Nedá se specifikovat, která skupina lidí si nás nejvíce objednává. Starší klienti potřebují například umýt pouze jedno okno, i těm vyjdeme vstříc. Nejčastěji pracujeme v rodinách s dětmi, kde oba rodiče pracují. Nezbude jim čas na domácnost, a tak nás vyhledají. Rádi nás využívají i svobodní muži, kteří chtějí mít doma uklizeno a čisto a sami vše nezvládají.

Mohou se na vás obrátit lidé, kteří potřebují nakoupit potraviny?
Senioři se často nemohou nikam dostat, mají problém s chůzí, tak poté nastupujeme my. Nakupování je oblíbenou činností našich hodinových manželek. Osobně si obchody velice užívám. (směje se)

Jak hodně vaše služby provětrají peněženky?
Na internetových stránkách máme maximální cenu, ale pokud si nás klient objedná poprvé, tak mu nabídneme úklid na zkoušku. Celý byt trvá zhruba čtyři hodiny. Když je poté spokojený, tak si může předplatit naše služby. Čím častěji nás využívá, tím dostane větší slevu.

Pustit si domů cizího člověka se nemusí každému zamlouvat. Jak své zaměstnance prověřujete?
U prvního úklidu je klient přítomný. Chápu ho, také bych u něj byla. Jakmile se vytvoří důvěra, tak nás nechávají samotné. Není to ovšem pravidlem. Své lidi prověřujeme z hlediska čistého trestního rejstříku. Na první schůzce také mnoho poznáme podle sympatií. Zatím se nám nestalo, že bychom měli se zaměstnancem nějaký problém. Samozřejmě jsme pojištěni proti krádežím i neúmyslnému rozbití věcí. Stát se může cokoliv: od spálení košile žehličkou až po obarvení prádla.

Stalo se vám, že měl klient neobvyklý požadavek?
Asi vás zklamu, ale až na první přání, abychom vyprali prádlo mimo byt našeho zákazníka, po nás nikdo neobvyklou věc nechtěl. Vždy se snažíme vyjít vstříc. Název hodinová manželka je možná trošku zavádějící. Když si nás najde muž a zjistí, že pouze uklízíme, tak je možná zklamaný. Ale požadavek na hodinovou manželku nahoře bez se k nám ještě nedostal. To ani neposkytujeme.
Autor: Jan Pruška, zdroj: iregiony.cz