Na pardubické dostihové závodiště přijede o víkendu na 400 koní

     

Pardubice - Již 14. ročník výstavy Koně v akci Něžná jízda, která se koná tento víkend 7. až 9. září na pardubickém dostihovém závodišti, je za dveřmi.

Hlavním tématem jsou letos ženy. Inspirací pro název Něžná jízda se stal příběh Lady Godiva starý přes 1000 let. Právě tato žena se stala symbolem celé akce.
Program od pátku až do neděle

Návštěvníci se mají na co těšit, protože organizátoři připravili opravdu bohatý třídenní program, který začíná tento pátek v deset hodin dopoledne.

Výstava obsahuje témata z koňského světa a představí zhruba 400 koní a více než 35 plemen. K vidění budou nejen chovatelské přehlídky, ale i soutěže dovednosti a ovladatelnosti. Připraveny jsou také skokové soutěže a ukázky rančerských dovedností i komunikační hry s koněm.
Vyhlášení výsledků v pravé poledne

V sobotu v pravé poledne pak budou vyhlášeny výsledky ankety Nejkrásnější kůň České republiky 2012. Doprovodný program divákům nabídne rovněž dámy v sedle, retro dostih nebo setkání s vítězkou Československého derby z roku 1972 Miloslavou Hermansdorferovou.

Závodiště bude vždy otevřeno od 9 hodin a oficiální program bude končit v sobotu v 18 a v neděli v 17 hodin.

V pátek odpoledne se část výstavy odehraje i mimo závodiště, odkud v 15 hodin odejde průvod koní na Pernštýnské náměstí. Tam se uskuteční akce Koně na náměstí.

Odpolední doprovodný program bude vždy zahájen slavnostním nástupem všech koní. Součástí budou ukázky španělské školy, skokových dovedností v dámském sedle, retrospektivní výstavy do historie instalované na tribuně D či prezentace koní z Polska a různé typy zápřahů.

Autor: Luboš Jeníček, zdroj: denik.cz