PGRLF otevírá program Podpora nákupu půdy

     

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. spouští od pondělí 20. dubna 2020 od 9.00 hodin příjem žádostí do programu Podpora nákupu půdy. Program bude otevřen po dobu následujících tří měsíců, tj. do 20. července 2020.

V souvislosti s otevřením kola příjmu žádosti, prošel program Podpory nákupu půdy drobnými úpravami. Přičemž nejdůležitější jsou, že podání žádostí probíhá pouze prostřednictvím elektronického formuláře na webových stránkách www.pgrlf.cz, a dále sazba podpory bude stanovena až po ukončení příjmů žádostí daného kola.

Pro zemědělce je nákup půdy strategickou záležitostí, která jim z dlouhodobého hlediska zajišťuje určitou stabilitu. Navíc jsou sektory, jako například ovocnářství, u kterého je vlastnictví půdy důležité i proto, že sady rodí až po několika letech a zemědělec musí mít jistotu, že mu nikdo neukončí pronájem a nezmaří se tak jeho úsilí,“ uvedl ministr zemědělství, Miroslav Toman.

Rádi bychom v současné situaci touto cestou podpořili české zemědělství a rozvoj venkova. Cílem tohoto programu podpory je především zpřístupnit pořízení zemědělské půdy jako primárního výrobního prostředku zemědělským prvovýrobcům,“ řekl předseda představenstva PGRLF, Vladimír Eck.

Zdroj: Mgr. Barbora Šenfeldová - tisková mluvčí PGRLF