Soutěž Zemědělec roku 2016

     

Každoroční soutěž o nejlepšího zemědělského hospodáře je opět tu. Vyhlašovatelem soutěže je týdeník Zemědělec a spolupořadateli jsou MZe, Agrární komora ČR, Zemědělský svaz ČR, Společnost mladých agrárníků ČR, Českomoravský svaz zemědělských podnikatelů a odborným garantem je ÚZEI. Cílem soutěže je zviditelnit zemědělství, najít a ve slavnostní atmosféře vyhlásit a ocenit nejlepší zemědělce pro jednotlivá výrobní zaměření a regiony ČR.

 

Soutěž je otevřená pro všechny právně-organizační typy zemědělských podniků a farem. Hodnocení a pořadí v soutěži se stanovuje na základě výpočtu indexu finančního zdraví, který umožňuje průkazně porovnat výsledky hospodaření podniku s daňovou evidencí i účetnictvím.
Významným přínosem pro účastníka soutěže je možnost srovnání jeho výsledků s ostatními soutěžícími a pohled na jeho hospodaření v uplynulém roce. Věřejně jsou vyhlášeni pouze absolutní vítězové soutěže, vítězové v dílčích kategoriích a vítězové v jednotlivých krajích ČR. Výsledky ostatních soutěžících jsou striktně anonymní a účastníci jsou o svém výsledku informováni dopisem do vlastních rukou.

V letošním roce budou vyhlášeny v hlavních kategoriích:

Zemědělec roku – smíšená výroba (výhra 100 000 Kč)
Zemědělec roku – pěstitel (výhra 100 000 Kč)

Zemědělec roku – chovatel (výhra 100 000 Kč)

a ve speciálních kategoriích:
Zemědělec roku v oblastech horská LFA (výhra 20 000 Kč)
Mladý farmář roku (výhra 20 000 Kč)
Farmářka roku (výhra 20 000 Kč)
Malá farma do 100 ha (výhra 20 000 Kč)
Zemědělec roku s potravinářskou výrobou (výhra 20 000 Kč)
Ekologický zemědělec (výhra 20 000 Kč)
Společensky odpovědný Zemědělec roku (výhra 20 000 Kč)

Více zde.