Výstava Kůň 2013

     

Lysá nad Labem - Při výstavě Kůň 2013, která proběhne ve dnech 20. - 22. září, se představí 150 koní všech plemen chovaných v naší republice, proběhne VII. Národní šampionát mladých klisen plemene hafling, IX. Národní šampionát shetlandských pony i jedno z kol IV. ročníku Vozatajského poháru Svazu chovatelů českého sportovního ponyho.

V nové hale bude umístěno předvadiště 20 x 40 m a tribuny budou rozmístěny po celém jeho obvodu s možností stání i sezení. V severní části bude umístěno cca 30 boxů pro koně, kavárna s posezením a komerční prodej. Ostatní prodejci budou v hale B. V hale A1 bude ustájena hlavní část koní a hala A2 bude určena přednáškám, prezentaci fotografií a obrazů, dětské výtvarné soutěži a jarmarku rukodělných prací s tématikou koní.
Večerní show proběhne v pátek generální zkouškou pro vystavovatele a v sobotu hlavním programem vždy od 19:30 hodin. Podrobný program večerní show bude zveřejněn na www.vll.cz, ale její název „Svět příběhů a legend" napovídá, že půjde především o ukázky práce s koňmi zaměřené na dětské publikum.
Flerjarmark „U koní" poprvé v Lysé
spojuje umělce a řemeslníky s výstavou Kůň v Lysé nad Labem? Samozřejmě koně. Autoři - členové sdružení „Koně všemi smysly", kteří vám letos premiérově přivezou na výstavu ukázky řemesel, dílničky pro děti a samozřejmě i své rukodělné výrobky, jsou totiž sami chovatelé, majitelé koní či alespoň příležitostní jezdci. Proto je kůň stěžejním motivem jejich tvorby. A protože se všichni sešli na známém českém hand-made webu Fler.cz, rozhodli se uspořádat také svůj první Flerjarmark.
Autor: Kristýna Váchová - regionální zprávy iRegiony Impuls, zdroj: iregiony.cz