Změny na pozicích náměstků ministra zemědělství

     

Tisková zpráva – Ministr zemědělství Petr Bendl dnes (s účinností od 1. 11. 2012) jmenoval do funkce 1. náměstka Viléma Žáka (47). Ten dosud na Ministerstvu zemědělství působil jako poradce ministra a zabýval se především problematikou transformace resortních institucí. V nové funkci bude zodpovědný za správní úsek ministerstva.

Vilém Žák je absolventem Vysoké školy zemědělské, v minulosti působil v různých funkcích ve veřejném i podnikatelském sektoru, především v oblasti zemědělství a ochrany životního prostředí.

Ministr zemědělství Petr Bendl dnes zároveň vyhověl žádosti náměstka ministra pro zemědělskou a rybářskou politiku EU Martina Hlaváčka o uvolnění z funkce z osobních důvodů a poděkoval mu za dosavadní přínosnou práci. Řízením úseku pro zemědělskou a rybářskou politiku EU ministr Petr Bendl s účinností od zítřka dočasně pověřil vrchní ředitelku Jaroslavu Beneš Špalkovou, která společně s Martinem Hlaváčkem vedla jednání o budoucí podobě Společné zemědělské politiky EU na následující programovací období.

Autor: Kateřina Böhmová - ředitelka Odboru komunikace MZe, zdroj: mze.cz